Ky titull rrjedh si shkak i asaj që shkruhet në librin "70 çështje rreth Agjërimit dhe rregullat e Agjërimit" me autor "Muhamed Salih El-Munxhid" të përkthyer në gjuhen shqipe nga Kryeimami i Pejës (Enes Goga) sepse nga ajo që thuhet në libër muaji i...
... lexo të plotë .....

"Salafizmi" është një nocion që mbledh shumë aspekte brenda për një fenomen modern, që praktikohet në mënyra të ndryshme. Në tërësi nën salafzmin kuptohet përkushtimi për ta kuptuar dhe jetuar islamin, ashtu si e kanë jetuar tre gjeneratat e para...
... lexo të plotë .....

Një grup i vogël sektar - të vetëquajtur "selefij", të njohur si "vehabistë" - i cili për burim kryesor në çështjet e fesë i referohen Hafidh Ibni Tejmijes (r.a.), janë munduar që ta paraqesin atë si armik të sufijve dhe shkencës së tesavufit në...
... lexo të plotë .....

Me emrin e Allahut Meshiruesit Meshireberesit. Hamdi i perket Allahut, Salavatet jane per Pejgamberin s.a.v.s. e me pas: Ebdal - eshte rangu i katert tek sufistet, te cilet jane 40 pergjithmone, kur vdes njeri zevendesohet nga dikush tjeter. Nuk do...
... lexo të plotë .....

Shejh Jusuf El-Karadavi, kryetari Unionit Botëror të Dijetarëve Myslimanë, ka marrë një numër të madh pyetjesh lidhur me natyrën e marrëdhënieve mes myslimanëve dhe jomyslimanëve në shoqëritë islame. Pra bëhet fjalë për pakicat fetare që jetojnë në...
... lexo të plotë .....

Grupimi anonim i "Deshperuarve" perseri "in action" ne lidhje me gritjen qe behet per nder dhe respekt te perkujtimit te Pejgamberit s.a.v.s. te cilin keta e konsiderojne se nuk e ka pranuar Pejgamberi s.a.v.s. ne menyre absolute, pra pa asnje arsye.
... lexo të plotë .....

Sipas kalendarit hënor islam, ne tashmë gjendemi në muajin Rebiuleuel, muaj në të cilin është lindur Muhamedi alejhi selam. Për këtë arsye data 12 Rebiuleuel e vitit 571, konsiderohet një kthesë historike e cila ka lënë gjurmë jo vetëm tek...
... lexo të plotë .....

Katër dijetarët që janë themelues të katër medhhebeve, kanë ndaluar që të imitohen, e veçanërisht kur mendimi i tyre është në kundërshtim me hadithin sahih, sepse transmetohet secili prej katër themeluesve të medhhebeve ka thënë: "Nëse hadithi është...
... lexo të plotë .....

Keta "Demaskuesit", demaskojne veteveten cdo here eshte si puna e asaj plages qe e krruan se te vjen lezet, por harron se krruajtja e zmadhon ende me teper plagen. Qe t'i biem shkurt... 'sepse te pakte jane ata qe lexojne gjate'... Keta tipa, si...
... lexo të plotë .....

Ky është rrëfimi që ndodhi në kohën e Muhamedit alejhi selam. Jobesimtarët e Mekës i thanë Muhamedit alejhi selam: "Nëse vërtet je i Dërguar i Allahut, po të kërkojmë si mrekulli argument për ne që ta ndash Hënën në dy pjesë", dhe i premtuan se do ta...
... lexo të plotë .....

Per t'iu shmangur debatit te hapur nga vellezerit e tij ideologjik rreth metamorfozes se tij gjate 20 e kusur vitesh, nga vehabizem radikal ne nje selefizem (teorik) kulturor, hoxhes Ahmed (Altin) Kalase i duhet nje debat teologjik. Ky debat...
... lexo të plotë .....
Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...