Mesele nga Imami Ebu Mensur El-Bagdadij mbi Akaidin 1Në Librin "El-Firku bejne El-Firak", nga Imami: "Ebu Mensur El-Bagdadij", i cili vdiq në vitin 429 hixhrij, libri u botua nga: "Dar El-Marife", në vitin 1421 hixhrij, është botimi i tretë, në faqen 292 shkruan, si vijon:
- وأجمعوا على أنه لا يحويه مكان، ولا يجري عليه زمان، على خلاف قول من زعم من الهشامية والكرامية أنه مماس لعرشه، وقد قال أمير المؤمنين علي رضي الله عنه : إن الله تعالى خلق العرش إظهارا لقدرته لا مكانا لذاته، وقال أيضا : قد كان ولا مكان وهو الآن على ما كان -
"Dijetaret janë unanim se Ai (Allahu), nuk përmbahet nga Vendi (Allahu ekziston pa Vend), dhe nuk varet nga Koha (Allahut nuk i kalon Koha)", në dallim nga thëniet dhe pretendimet, e "Hishamitëve" dhe "Kiramitëve" (sekte të zhdukura), se: "Ai (Allahu) preket (vendoset) në Arshin e Tij". Prijësi i besimtarëve "Aliju" (Allahu qoftë i kënaqur me të), ka thënë: "Allahu i Madhëruar e krijoi Arshin, për të shfaqur fuqinë e Tij, dhe jo Vend për qenien e Tij", dhe gjithashtu ka thënë, ("Aliju" Allahu qoftë i kënaqur me të): "Ishte (Allahu), dhe nuk ishte (nuk ekzistonte) Vendi, dhe Ai (Allahu) është, ashtu siç ka qenë (pa Vend)"._________________________

elbagdadij1akaid

Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...