Shembujt e më poshtëm të kontradiktave dhe tregtisë me fenë që e kanë bërë të ashtu quajturit selefist në Egjipt janë të njëjtat veprime edhe në trojet shqiptare, një gjë një kohë ndalonin e pastaj e lejonin kur u hynte ne interes dhe kishin...
... lexo të plotë .....

Kemi rreth tre dekada që ndjejmë ndikimin Saudit mbi rajonin e Ballkanit. Sigurisht Islami tradicional i rajonit të Ballkanit ka qenë i formatuar sipas shkollës juridike Hanefite, dhe kulturës së Perandorisë Osmane. Mirpo tre dekadat e fundit kemi...
... lexo të plotë .....

Këtë thirrje po ua bëjë të gjithë imamëve vehabistë në trojet shqiptare duke e pas parasysh atë që po ndodh vet në Arabin Saudite, aty ku në shumicë keni mësuar, ose, sepse nga aty kanë ardhur idetë e ideologjisë vehabiste, u beje thirrje publike...
... lexo të plotë .....

Pyetje: A është e vertetë se Imam Shafiu e ka konsideruar haram shkencen e Ilmul Kelam? Përgjigje: Si është e mundur që Imam Shafiu të ketë konsideruar haram këtë shkencë dhe ajo ndryshe titullohet si shkenca e usuli edin ose Ilmul Akideh tek...
... lexo të plotë .....

Që nga paslufta, shumë thirrës kinse fetar filluan propagandimin e ideologjisë vehabiste. Meqë populli ishe i dërrmuar nga lufta, vehabistët shfrytëzuan rastin për të propaganduar dhe përhapur ideologjinë e tyre destruktive. Interpretimet e...
... lexo të plotë .....

Tradicionalistët islamë apo selefinjtë janë lëvizje e cila lindi si rezultat i mësimit dhe veprimit të reformatorit nga gadishulli arab, shejh Muhammed ibn Abdulvehhabi (1703-1787). U lind në Ujejneh, afër Rijadit, krahina e Nexhdit, nga një...
... lexo të plotë .....

Një shpjegim të shkurtër: Librin e ka shkruar në vitin 705 h., në fillimet e tij që nenkupton se nuk ishte i njohur. Shkaku: Ibn Tejmijja thotë se këtë libër e ka shkruar me kërkesë të "Kadij Radijiddin El-Vasi" që është një gjykatës i panjohur në...
... lexo të plotë .....

Si në çdo vend tjetër të dalur nga lufta, edhe Kosova pati një periudhë tranzicioni që qe shumë i vështirë dhe sfidues, si për institucionet, një ashtu edhe për shoqërinë. Kjo periudhë tranzicioni e karkterizuar me defekte institucionale, mangësi...
... lexo të plotë .....

Që nga paslufta, publikisht kemi deklaruar se në Kosovë dhe gjerë në rajon ka filluar vrullshëm instalimi i frymës së një interpretimi fetar të Islamit, e cila është duke u mbështetur fuqishëm përmes donacioneve të jashtme, kryesisht të Arabisë...
... lexo të plotë .....

Vehabistët janë të njohur për predikimet dhe fetvatë e tyre jashtë çdo parametri të absurditetit. Vendimet fetare prej së cilave po habitet e gjithë bota e qytetruar, mjerisht, që nga paslufta kanë arritur edhe tek ne dhe është punuar sipas tyre...
... lexo të plotë .....

Shife shife, injoranca ne maksimum e vehabive te faqes se te "Deshperuarve" po thojne se Perandoria Osmane me e forte ka qene gjate periudhes se Sulejman Kanunit, Muratit te IV dhe Qyprylive, sepse Shejkhul Islami Ebu Saud Efendi ishte i rrymes...
... lexo të plotë .....
Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...