Që nga paslufta, publikisht kemi deklaruar se në Kosovë dhe gjerë në rajon ka filluar vrullshëm instalimi i frymës së një interpretimi fetar të Islamit, e cila është duke u mbështetur fuqishëm përmes donacioneve të jashtme, kryesisht të Arabisë...
... lexo të plotë .....

Vehabistët janë të njohur për predikimet dhe fetvatë e tyre jashtë çdo parametri të absurditetit. Vendimet fetare prej së cilave po habitet e gjithë bota e qytetruar, mjerisht, që nga paslufta kanë arritur edhe tek ne dhe është punuar sipas tyre...
... lexo të plotë .....

Shife shife, injoranca ne maksimum e vehabive te faqes se te "Deshperuarve" po thojne se Perandoria Osmane me e forte ka qene gjate periudhes se Sulejman Kanunit, Muratit te IV dhe Qyprylive, sepse Shejkhul Islami Ebu Saud Efendi ishte i rrymes...
... lexo të plotë .....

I kuptoj që kanë nevoj me dal ne Media mi la gjynahet ne raport me Fenë dhe në raport me Muslimanët që të dyja i kan flliq komplet i kan banalizu me ka krejt. Por pse bre kaq hapur tash mundoheni me kallxu fytyr tjetër, realisht unë para shumë...
... lexo të plotë .....

Është fatkeqësi, që akoma çdo ditë jemi dëshmitarë i tmerrit të krimeve të llahtarëshme terroriste. Nuk ndodh asnjëherë që edicionet e lajmeve të mos përmbajnë kronika me pamje tmerruese nga luftërat në lindjen e mesme. Po çfarë është me e keqja,...
... lexo të plotë .....

ISIS... Kjo organizatë e përgjakshme terroriste lajmet e të cilës na janë imponuar në bisedat tona në mëngjes dhe në mbrëmje. Ajo është bërë një makth që shkatërron ëndrrat e shumë njerëzve në vendet tona që nga lindja e në perëndim, dhe një...
... lexo të plotë .....

Një video-incizim 20-minutësh i bërë në Tesajn të Bosnje dhe Hercegovinës, tregon si fëmijët po i nënshtrohen një trajnimi ushtarak nga vehabistët, si një përgatitje për luftë. Ndër fëmijët madje edhe ka edhe nga ata që ende nuk kanë mbushur 10...
... lexo të plotë .....

Në botën e qytetruar, përmes fakteve argumentohet e drejta për një çështje. Andaj dituria e argumentuar është ajo që duhet ndëgjuar dhe pasuar. Ata që nuk bazohen në argumente dhe nuk i posedojnë ato, siç janë imamët radikal, përdorin përralla dhe...
... lexo të plotë .....

Kur flasim për Wehabizmin ne nuk e marrim si shembull se çka thojnë "Evropiant" ose "Amerikant" por ne i marrim si shembull se çka thojnë Dijetart e tyre: Ahmed Ibn Haxher Aal Butami Aal bin Alij i cili thotë në një libër të tij e që parathënien e...
... lexo të plotë .....

"Ne nuk do të kalojmë 30 vjet duke luftuar ide ekstremiste, ne do t'i shkatërrojmë ata". Këto fjalë u shpallën nga Princi i Kurorës Muhammed bin Salman në fillim të një epoke të re në mbretëri, një epokë në të cilën mbretëria po e hjek mantelin...
... lexo të plotë .....

Shejhu Ibën Tejmije r.a. ka mohuar që Allahu i madhëruar të jetë i amshueshmi i vetëm në EZEL (pafillimshmëri). Kur i ka parë fjalët e Ibën Hazmit në librin "Meratib Ixhma" se: "Allahu i madhëruar ishte ekzistenti i vetmi në pafillim dhe s'kishte asgjë...
... lexo të plotë .....
Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...