"Dijetari" Nasradin Al-Albani, frymezon ndjekesit e tij me rregulla jurisprudence islame te cilat gjate historise islame jane keqkuptuar dhe keqintrepretuar. Por, duke qene se vehabizmi dhe selefizmi, nuk mund te intrigohet vetem se me fetwa seksi...
... lexo të plotë .....

Babai tërë jetën e tij kishte ëndërruar që fëmija i tij të shkollohej në Medinen e ndriçuar. Në vendin ku kishte jetuar Muhamedi a.s., në vendin ku kishin jetuar sehabet. Erdhi momenti dhe djali e kreu medresenë, i erdh edhe lajmi se djali ishte...
... lexo të plotë .....

Sauditët po vuajnë edhe më tej nga qëndrimet barbare dhe nxitëse si dhe përqatëse të myslimanëve të botës. Sipas "Dijetarët" të tyre ka kohë që dalin me qëndrime strikte dhe të pargumentuara nga Kur'ani Fisnik, njofton Foltash. Këto ditë myftiu i...
... lexo të plotë .....

Nëse do të analizojmë ngjarjet dhe konfliktet nga pikëpamjet e Ibn Khaldunit, do të vërejme se ngjarjet e ditëve tona nuk ndryshojnë nga problematika dhe tematika e ngjarjeve te kohëve të shkuara. Nëse do e shikojmë në këtë kontekst, atëhere na...
... lexo të plotë .....

Linjat e mendimeve fetare në Ballkan mund të shpjegohen me shumë lehtësi. Në qendër të saj janë muslimanët tradicional boshnjak të cilët i përfaqëson Bashkësia Islame, në krye të së cilës është reis-ul-ulemaja, shtyllën e së cilës e përbëjnë imamët...
... lexo të plotë .....

"Rezime librit Es-savaik el-ilahij-je fi er-redi ala el-vehabijje - Rrufetë e zotit, kundërpërgjigje ndaj vehabizmit" nga autor Shejh Sulejman b. Abdulvehab En-Nexhdi, vëllai i Shejh Muhamed Abdulvehabit. Në këtë rast do të citojmë disa pasuse nga...
... lexo të plotë .....

Në historinë e njerëzimit dihet se ka ekzistuar politeizmi dhe monoteizmi. Feja Islame është fe monoteiste dhe muslimanët janë monoteist. Shihet se e kundërta e monoteizmit është politeizmi, e nuk mund të quhet monoteizmi politeizëm. Fenë e...
... lexo të plotë .....

Më bëri përshtypje një hoxhë kur në një emision përafërsisht tha: se nocioni "vehabizëm" në realitet nuk ekziston, porse është vetëm një paragjykim tendencioz, me qëllim të gjetjes një alibi, për ta sulmuar islamin. Edhe unë kisha dashur të jetë vetëm...
... lexo të plotë .....

Dua ta trajtoi këtë temë që nga vitet '90-ta në mënyr kronologjike duke treguar për secilën fazë të përhapjes së vehabizmit mënyrën dhe formën e secilës fazë, duke filluar në fazën e viteve '90-ta, pastaj faza e kohës së luftës në Kosovë, faza e...
... lexo të plotë .....

Mehmet Ali Pasha, e dërgoi kundër vehabinjve birin, Tosun Pasha , me ç'rast Meken dhe Medinën i shpëtoi nga këta barbarë vahabist (1813). Per clirimin e Medines rane plot 5 mije shqiptare. Por, puna nuk mbaroi me këtë. Lufta vazhdoi deri më 1818...
... lexo të plotë .....

Vëlla i dashur musliman ke kujdes nga Vehabizmi i cili është një organizatë apo lëvizje kriminele dhe kriminelesh, të cilët kanë bërë krime të shumta ndaj muslimanve gjatë historisë, vlen te ceket se asnjë luftë asnjë krim i vetëm nga ana e...
... lexo të plotë .....
Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...