Dallimi i shiizmit nga islami është esencial, madje dallimi në mes islamit dhe shiizmit është edhe në bazamentet fondamentale të islamit: 'Kuranin dhe Porositë e profetit Muhamed a.s., ka dallime të mëdha edhe në çështje të tjera dytësore të shumta që...
... lexo të plotë .....

Si njerëz të fushësh, lexojmë jo pa habi gjithë sa shkruhet e flitet lidhur me Arabine Saudite dhe vahabizmin, sepse ata që shkruajnë e flasin për këtë temë duket se nuk e njohin mjaftueshem as Arabine Saudite e as themeluesin e vahabizmit. Madje,...
... lexo të plotë .....

- Henefitë thonë: "Ai që nuk e falë namazin nga përtacia konsiderohet FASIK e jo KAFIR, edhe ne themi kështu" - vehabitë na thonë: "Ju sjeni hanefij"! - Henefitë thonë: "Nuk ka bashkim të namazeve përveç se në Arefat dhe Muzdelife, edhe ne themi...
... lexo të plotë .....

Sigurisht që një terrorist i ashtequajtur islamik, vendin ku formohen si të tillë nuk e kanë në radhet e ndonje organizate politike, kulturore, edukative, sociale, por, ai vjen nga radhet e besimit musliman. Ai vjen nga radhet e anëtareve të...
... lexo të plotë .....

Dijetarët muslimanë anekënd botës e të cilët nuk i përkasin ideologjive të lartcekura, kanë për detyrë dhe obligim, që për hirë të një bote paqësore, për hirë të ruajtjes së parimeve madhështore të Islamit paqësorë, të distancohen fuqishëm nga...
... lexo të plotë .....

Komuniteti Musliman Shqiptar ka qenë që në fillimet e tij objekt i synimeve politike të grupimeve të ndryshme në Shqipëri. Një nga këto grupe që gjithnjë kanë dashur të marrin në dorë KMSH kanë qenë dhe hoxhallarët e edukuar në Arabinë Saudite apo në...
... lexo të plotë .....

Drejtues të Bashkësisë Islame, imamë e ministra, janë pro ndaljes së Vahabizmit në Kosovë. Të gjithë këta po thonë se shteti mund ta miratojë një ligj dhe ta ndalojë përgjithmonë përhapjen e kësaj feje, që po thuhet se ka dalë nga Islami. Bile,...
... lexo të plotë .....

Pamjet e jashtme me mjekrra të gjata dhe pantallona të shkurtëra, zhdukja e pikturave murale me kompozimet islame nga muret e xhamisë së Jahja Pashës, predikimet e forta e me tone të larta, njerëzit që shihen të qetë por edhe të ashpër, janë...
... lexo të plotë .....

Imami kosovar, Zuhdi Hajzeri u është kundërvënë deklaratave të vehabistëve shqiptarë të cilët po luftojnë në Siri dhe Irak. Para pak qastesh u postua një video nëpër mediume online ku shihet një shqiptar nga Kosova i cili kërcënon se do të...
... lexo të plotë .....

Dikush po mendon se vehabizmi duhet me kanë një objekt i madh, gjigant, ose një kullë e madhe që aty të shkojnë njerëzit dhe ta vizitojnë. E për derisa nuk ka diçka të tillë ja ne se pranojmë se ka edhe pikë. Ju plasni pi inatit, se po folni për...
... lexo të plotë .....

Se a ka vehabistë dhe ideologji vehabiste në Kosovë vazhdon të mbetet një çështje për të cilën pothuajse askush nuk mendon njëjtë. Madje, edhe përfaqësues të Bashkësisë Islame të Kosovës japin deklarata kontradiktore lidhur me ekzistimin apo jo të...
... lexo të plotë .....
Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...