Sot pas faljes së namazit të drekës disa vehabistë e kanë kërcënuar me jetë Imamin e Drenicës Osman Musliun. Imami e ka konfirmuar për Express se sot pas namazit të drekës ka pas një kërcënim ballë për ballë me disa myslimanë radikal të cilët ai i...
... lexo të plotë .....

Sulejman ibën AbdulVehab është vëllau i themeluesit të lëvizjes vehabiste, AbdulVehabit. Ishte më i vjetër se Abdulvehabi, kishte diapazon të gjerë të dijes, e dijetarët e asaj kohe kishin respekt të madh për të dhe e nderonin maksimalisht...
... lexo të plotë .....

Jemi në muajin e Mevludit dhe para 3 ditësh e patëm edhe ditën e 12-të të muajit Rebiul Evel, në të cilën thuhet se ka lindur Muhammedit a.s.. Ajo që u vu re gjatë këtyre ditëve ishte debati i ashpër që u zhvillua, dhe vazhdon akoma, në mës të...
... lexo të plotë .....

Levizja më ekstreme pseudo-sunnite në ditët e sodit është lëvizja Vehabiste (e njohur edhe si Selefizëm). Nëse dikush mendon se terorri vehabit është nje fenomen i ri dhe që i ka si synim vetem jo muslimanët, do të befasohet kur të kuptoj se në...
... lexo të plotë .....

Këtë shkrim po ua dërgojmë të gjithë myslimanëve të dashur, këtu do të tregojmë me argumente ngjashmërinë në mes Akides Vehabite dhe asaj Jehude, argumente të vërteta deri sa ta dini të vërtetën dhe të keni kujdes nga Akideja e grupit vehabi i cili ka...
... lexo të plotë .....

Angazhimi në luftë kundër ISIS-it mund ta largojë edhe më tepër Arabinë Saudite nga e kaluara e saj vehabiste. Aktualisht, disa komentatorë mediatikë kanë argumentuar se, më tepër se sa një produkt i thjeshtë konfrontimi midis sunitëve dhe...
... lexo të plotë .....

Çka përfitojnë të gjithë pjesëtarët që i bashkohen lëvizjes vehabiste fetare në Maqedoni. Portali telegraf.mk në Shkup përmes një storjeje hulumtuese nënvizon se çdo pjesëtar i rekrutuar në këtë lëvizje përfiton mirë, 'duke i'u përshtatur kushteve dhe...
... lexo të plotë .....

Hyrja dramatike e ISIS-it në skenën irakiane ka lënë të tronditur shumë në Perëndim. Shumë janë të habitur dhe të tmerruar nga dhuna e këtij grupi e nga forca për ta tërhequr rininë sunnite. Por përtej kësaj, mëdyshja dhe paqartësia e Arabisë...
... lexo të plotë .....

Haraç, drogë, kampe të rekrutimit, shpëlarje e parave, pasuri e pashpjegueshme, dhunë fizike... janë vetëm disa nga krimet që besohet ti kenë kryer wahabistë në qytetin e Pejës, një qytet me shkallë të lartë të kriminalitetit. Ata janë të lidhur...
... lexo të plotë .....

Në Luginën e Preshevës së fundi është shtuar numri i ithtarëve të sekti selefistë apo përkrahës edhe të wahabismit. Prania e tyre dita ditës po bëhet më e shtuar dhe se njerëzit e këtij sekti që pretendojnë se janë ithtarët e drejtë të fesë po...
... lexo të plotë .....

Feja Islame është fe e mesatares dhe tolerancës në mes njerëzve në mbarë botën dhe tolerante për të gjithë njerëzit dhe për të gjitha kohërat dhe vendet, edhe pse një musliman mund te bëhet radikal apo ekstrem, muslimani nuk mund të bëhet terrorist sepse...
... lexo të plotë .....
Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...