Të shtënat në Sarajevë nga myslimani i ri i lindur në Serbi ngrenë pyetje të shumta lidhur me ekstremizmin islamist në Bosnjë dhe në rajonin e Sanxhakut në Serbi. Në oborrin e një shtëpie në dalje të Novi Pazarit në Serbinë jugperëndimore, një i...
... lexo të plotë .....

Në xhaminë "Shejh Zayed" në Vushtrri ka ndodhur një incident fizik, në të cilin janë përfshirë imami Bedri Halili dhe disa vehabistë. Kështu pohojnë burime të Veriu.info që ishin të prezent në momentin e ndodhjes kacafytjes ndërmjet tyre. Burimi i...
... lexo të plotë .....

Në xhaminë "Shejh Zayed" në Vushtrri ka ndodhur një incident fizik, në të cilin janë përfshirë imami Bedri Halili dhe disa vehabistë. Kështu pohojnë burime të Veriu.info që ishin të prezent në momentin e ndodhjes kacafytjes ndërmjet tyre. Burimi i...
... lexo të plotë .....

Pak kohë më parë, një i ri shqiptar nga Kosova, pak më shumë se 25-vjeçar, njeri që kishte nisur studimet në vendin e tij, bëhet njëri ndër kamikazët selafistë dhe në Bagdad vret 50 njerëz të tjerë. Rruga e Blerim Hetës, e nisur nga Varoshi i...
... lexo të plotë .....

Cilin e ndjek vehabisti, i cili për 2 javë bëhet hoxhë, por le ta dinë se ajo është rruga më e shpejtë për në zjarr dhe për të bërë përcarje dhe fesad në mes Muslimanëve. Sepse ai më vonë do të flas dhe do të jap fetfa (vendime) pa pasur dituri dhe...
... lexo të plotë .....

Shumë nga Vehabistët e mohojnë termin vehabi dhe i akuzojnë muslimanet se ata janë që e kanë shpikur këtë term kundër tyre, ndërsa disa të tjerë akuzojnë se qafirët janë ata që e kanë zbuluar dhe përdorur këtë term këtë etiketim dhe tani janë duke e...
... lexo të plotë .....

Kur do të marrë fund përgjithmonë? Muaj pas muaji, vit pas viti ne jemi bindur se ekstremistët dhe rrjetet terroriste janë zbuluar dhe janë shpërndarë në Shtetet e Bashkuara, Evropë, Lindjen e Mesme dhe Afrikë. Titrat e lajmeve dhe arrestimet...
... lexo të plotë .....

Ekziston një grup njerëzish që veten e quan Selefij të cilët pretendojnë të jenë ndjekës të selefit të ndershëm si në të menduar-ideologji ashtu edhe metodologji, madje edhe në çështjet e zakonshme si ushqim, pije veshje etj.. Ata gjithashtu...
... lexo të plotë .....

Përfundimi i konflikteve në Ballkanin Perëndimor u përcoll nga shtimi i formave radikale të Islamit - veçanërisht në Kosovë. Rritja e radikalizmit islam në të gjithë botën është bërë një shqetësim i madh për bashkësinë ndërkombëtare. Në Ballkan,...
... lexo të plotë .....

Në mesin e sekteve të çuditshme dhe të devijuara është ai që u shfaq mistershëm nga regjioni i Nexhdit në Arabi dhe që deklaronte se të gjithë rivalët e tij muslimanë ishin 'mushrikun' (d.m.th., njerëz që blasfemojnë ndaj një Zoti të Vetëm), dhe që...
... lexo të plotë .....

Qytetarët pohojnë prezencën e vehabizmit në Kosovë. Bashkësia Islame kundërshton ekzistimin e tij. Kushtetuta e Kosovës garanton lirinë e çdo besimi. Policia zotohet se do të luftojë grupacione, që bien ndesh me ligjin. Mjekra të gjata dhe...
... lexo të plotë .....
Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...