Ulemaja e El Ez-herit dhe dijetarët e specializuar në fushën e studimeve të grupeve dhe lëvizjeve islame kanë vërtetuar se Vehabizmi si ide dhe si lëvizje është armiku më i rrezikshëm për muslimanët dhe për botën mbar, dhe se Vehabizmi është i...
... lexo të plotë .....

Bullgaria ka shprehur alarmin lidhur me përhapjen e sektit të vahabizmit në radhët e besimtarëve mysliman në këtë vend. Afër 13 për qind të popullsisë së këtij vendi janë mysliman, ndërsa Bullgaria tashmë është edhe njëri ndër vendet me përqindje...
... lexo të plotë .....

Në emër të Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit. Falënderimi i takon Allahut, kurse paqja qoftë mbi Muhamedin, alejhis-selam , dhe mbi familjen e tij. Islami është feja e vërtetë. Zoti i Plotfuqishëm ka thënë: "Fe e pranuar te All-llahu është...
... lexo të plotë .....

Hulumtimi dhe studimi historik dhe doktrinar i vehabizmit pa tjetër kërkon qasje kryesisht nga disa aspekte kryesore. Raportet e ngushta të vehabistëve me dinastinë e familjes Saud dhe me qeveritë apo dinastitë dhe individët me ndikim në vend,...
... lexo të plotë .....

Disa njerëz që i takova më treguan disa gjëra që i kishin dëgjuar nga disa njerëz të ditur bashkëkohës të shejh Abdul-Vehhabit, të cilat përshkruanin hidhërimin e tij me djalin e vet Muhammedin. Shkak ishte se Muhammedi nuk pajtohej të studionte...
... lexo të plotë .....

Shqipëria në anën tjetër ka pasur batica dhe zbatica të ashtuquajtur "luftës" së saj me fenomenin vehabi. Më e ashpër ka qenë gjatë fillim shekullit kur edhe disa elementë radikalë islamë, të mbështetur me miliona dollarë ngalamike tentuan të...
... lexo të plotë .....

Kryetari i Bashkësisë Islame, Sulejman Rexhepi i cili grupet e tilla i cilëson si lëvizje politike-selefiste apo vehabiste, thotë për VoA se ato nuk gjejnë përkrahje tek besimtarët muslimanë në Maqedoni. Aktualisht të gjitha xhamitë në Maqedoni...
... lexo të plotë .....

Vehabizmi është një lëvizje fetare, ose degë e Islamit, e zhvilluar në shekullin e 18-të në Arabinë Saudite nga teologu mysliman, Muhamed bin Abd al-Vahab. Njihet si një formë më e rreptë e Islamit që insiston në interpretimin fjalë për fjalë të...
... lexo të plotë .....

Më 28 tetor, 23-vjeçari Mevlid Jashareviq hapi zjarr ndaj Ambasadës Amerikane në Sarajevë, duke plagosur një polic boshnjak para se të ndalej nga forcat e sigurisë. Edhe pse avokati i Jashareviqit pretendon se klineti i tij ka vepruar i vetëm,...
... lexo të plotë .....

Mexhlisi i xhematit i Muftinisë së BFI Shkup i jep mbështetje të plotë Muftinisë së BFI Shkup në krye me Muftiun e Muftinisë së BFI Shkup h. Ibrahim ef. Shabani në hapat e saj drejt organizimit dhe kultivimit të jetës fetare në territorin e...
... lexo të plotë .....

Bashkësia Islame e Kosovës nuk i lufton vahabistët dhe rrymat ekstreme që veprojnë në Kosovë. Për shkak se i ka luftuar këto grupe, beson se është shkarkuar nga detyra që kishte si imam. Thotë se askush nuk e di se çfarë bëhet me milionat e BIK'ut.
... lexo të plotë .....
Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...