Në një raport të përpiluar nga eksperti, Stephen Suleyman Schvartz, i cili është drejtor ekzekutiv i "Qendrës për Pluralizëm Islamik" me seli në Uashington të SHBA-ve, thuhet se funksionarët fetarë në Kosovë janë vahabi, të korruptuar dhe të...
... lexo të plotë .....

Bashkësitë Islame në Ballkan por dhe autoritetet e rendit Maqedoni, Shqipëri dhe Kosovë, thonë se në vend janë të pranishme grupe vehabiste por se ato nuk paraqesin ndonjë rrezik për momentin. Sipas tyre, besimijanë të pranishme grupe vehabiste por...
... lexo të plotë .....

Sindikata e Pavarur e BIK-ut nëpërmjet një deklarate për media ka thënë se me vëmendje është duke përcjell ngjarjet e fundit rreth Bashkësisë Islame të Kosovës, konkretisht ato të cilat janë lidhur dhe lidhen me kreun e saj, Naim Tërnava. Sipas...
... lexo të plotë .....

Në 28 tetor 2011-të në Bosnjë Hercegovinë u krye një aktivitet i papritur terrorist. Mevlid Jashareviç, me origjinë boshnjake, me armë në duar eci rreth 40 minuta në drejtim të ambasadës së SHBA-së në Bosnje Hercegovinë dhe hapi zjarr duke trembur...
... lexo të plotë .....

Kryeqendra austriake konsiderohet si një nga qendrat për kultivimin dhe promovimin e vehabizmit në mesin e diasporës të fesë islame. Mevlid Jashareviq, autori i sulmit të djeshëm terrorist kundër ambasadës amerikane në Sarajevë, ishte involvuar në...
... lexo të plotë .....

Apelit të kreut të Bashkësisë Islame të Maqedonisë, Sulejman Rexhepi, për ndërhyrjen e institucioneve për pengimin e lëvizjes vehabiste në Maqedoni, askush nuk i është përgjigjur seriozisht. Ditë më parë, nga Ministria e Punëve të Brendshme...
... lexo të plotë .....

Vehabizmi në vendet e Ballkanit Perëndimor zgjerohet me një tempo të përshpejtuar. Grupet vehabiste që veprojnë janë kërcënimi kryesor për stabilitetin në rajon", vlerësojnë drejtorët e policisë së Maqedonisë, Bosnjë Hercegovinës, Kroacisë dhe...
... lexo të plotë .....

Një video e publikuar online, në të cilën përmes një kënge lavdërohet Osama bin Laden, ka shpalosur një realitet të ri shqetësues: "Islami radikal i Al Kaedës dhe talebanëve po merr hovin e zhvillimit dhe është duke fituar terren në Ballkan". "Oh...
... lexo të plotë .....

Me nismën e Komunitetit Shqiptaro-Amerikan dhe të asociacioneve tjera politiko-kombëtare (SHSHA-së) dhe në bashkëpunim me Këshillin e Xhamisë Shqiptare në Çikago u mbajt me program përbajtësor kombëtaro-fetar Tribuna Tematike (Debate) me temën...
... lexo të plotë .....

Bashkësia Fetare Islame në Republikën e Maqedonisë (BFIM), thotë se besimtarët në diasporë janë të brengosur nga veprimet e pakontrolluara dhe jashtëligjore të vehabistëve radikalë në Maqedoni. Sipas kreut të BFI-së, Sulejman Rexhepi, mërgata...
... lexo të plotë .....

Mexhlisi i xhematit i Muftinisë së BFI Shkup i jep mbështetje të plotë Muftinisë së BFI Shkup në krye me Muftiun e Muftinisë së BFI Shkup h. Ibrahim ef. Shabani në hapat e saj drejt organizimit dhe kultivimit të jetës fetare në territorin e...
... lexo të plotë .....
Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...