A ekzistojnë vërtet vehabistët në Maqedoni dhe a janë një rrymë, e cila po bëhet një kërcënim gjithnjë e më i rrezikshëm për bashkëjetesën ndërfetare dhe imazhin e myslimanëve në përgjithësi. Zyrtarisht askush nuk e ka pranuar ende një fakt të...
... lexo të plotë .....

Vehabizmi është një sekt fetar i krijuar në Arabi. Ky sekt është krijuar më 1764 nga shehu i quajtur Muhammed bin Abdylvehab. Sekti është pagëzuar vehabizëm sipas emrit të atit të Muhammed bin Abdylvehabit. Sipas vehabinjve, feja islame nga burimi i saj...
... lexo të plotë .....

Në qytetin Gornji Vakuf të Bosnjës sot pasdite u arrestua Haris Çausheviq, i quajtur Oks, pjesëtar i lëvizjes vehabiste dhe ithtar i ideve radikale islamike, i cili më herët gjatë ditës kreu një sulm terrorist dhe vrau një polic në Bugojno. Sipas...
... lexo të plotë .....

Islamizmi është religjion i paqjes dhe modernitetit, por islamizmi radikal është nder temat më të ndjeshme për t'i elaboruar. Po të veprohet sipas mesazhit të librit të shenjtë Kuranit, paqja do të mbretëronte, mirëpo për interesa materiale...
... lexo të plotë .....

Imami i xhamisë në Idrizovë të Shkupit është kërcënuar që të lëshojë xhaminë nga ana e grupeve radikale islamike të njohur si vehabistë. Imami Bajram Bejta, i caktuar në detyrë nga Myftinia e Shkupit bëri të ditur se dje dhe sot në mëngjes ka marrë...
... lexo të plotë .....

Nëse i hedhim një shikim botës islame do të hasim një numër të shteteve nacionale (kombëtare). Edhe vetë termi "shtete nacionale" aludon në konflikt me Islamin. Sepse Islami para së gjithash ka luftuar edhe kundër nacionalizmit, dhe në mënyrë shumë të...
... lexo të plotë .....

Cilat janë rreziqet nga grupet vehabiste të cilat veprojnë në Maqedoni dhe cilat sipas Juve e shtrembërojnë Islamin? Skender ef. Buzaku: Rreziqet janë të dimensioneve të ndryshme nga fakti se bëhet fjalë për lëvizje destruktive dhe konservative të...
... lexo të plotë .....

Agjencia e lajmeve Associated Press (AP) ka publikuar një analizë për Islamin radikal në Ballkan, ku theks të veçantë i është dhënë Maqedonisë. Një video e publikuar online, në të cilën përmes një kënge lavdërohet Osama bin Laden, ka shpalosur një...
... lexo të plotë .....

Kryetari i Bashkësisë Islame të Maqedonisë Reisul Ulema H. Sulejman ef. Rexhepi në një konferencë për shtyp deklaroi se besimtarët mysliman, brenda dhe jashtë vendit janë të shqetësuar nga veprimet e pa kontrolluara të kundërligjshme të cilat...
... lexo të plotë .....

Arabia Saudite shpenzon qindra milionë dollarë në mënyrë që nëpërmjet grupeve të reja të islamike radikale të zgjerojë urrejtjen ndaj Perëndimit dhe për të rekrutuar luftëtarë të rinj për xhihadin në Afganistan, shkruan Sunday Times. Gazeta...
... lexo të plotë .....

RADIO EVROPA E LIRË - Fillimisht, zoti Rexhepi, si i komentoni zhvillimet e fundit që kanë ndodhur në relacionin Bashkësia Islame e Maqedonisë dhe grupeve që kanë shkaktuar incidente në disa xhami të Maqedonisë? SYLEJMAN REXHEPI - Bashkësia Fetare...
... lexo të plotë .....
Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...